top of page
Search
Writer's pictureKonstantinos Athanasiou

Επιστημονική έρευνα λέει ότι αν δεν βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου δεν μαθαίνεις

Το να μην ξέρεις τι θα συμβεί στην συνέχεια, είναι σίγουρα αγχωτικό. Η αβεβαιότητα μπορεί να σου δημιουργεί μια νευρικότητα αλλά παράλληλα σηματοδοτεί και κάτι ακόμα: Ότι ο εγκέφαλος σου έχει ξεκινήσει την διαδικασία μάθησης. Αυτό λέει επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuron.

Οι τρελές, ασταθείς καταστάσεις μπορεί να είναι δυσάρεστες, αλλά είναι επίσης απαραίτητες αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εγκέφαλό σας. Η σταθερότητα είναι ένας ”διακόπτης” κλεισίματος για τον εγκέφαλό σας.



«Αν θέλεις να πάρεις περισσότερες γνώσεις, πρέπει να σιγουρευτείς ότι το 70% του χρόνου σου κάνεις δύσκολα πράγματα», έχει πει ο πετυχημένος επιχειρηματίας, Auren Hoffman.

Σίγουρα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη αποτυχία. Κανείς μας δεν θέλει να αποτυγχάνει. Όπως εξηγεί ο Auren Hoffman όμως, αν δεν είσαι έστω και λίγο αγχωμένος για το αποτέλεσμα αυτού που κάνεις, τότε δεν αναπτύσσεσαι πραγματικά.

Μπορεί κάποιες φορές να νιώθεις ότι έχεις βρει τον «καλύτερο τρόπο» για να κάνεις κάτι. Μάλιστα, σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως επαναπαυόμαστε. Μπαίνουμε σε μια ρουτίνα την οποία επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να δοκιμάσεις νέες ιδέες- όσο τρελές κι αν φαντάζουν. Τότε ο εγκέφαλος σου θα λειτουργήσει σε πιο γρήγορους ρυθμούς και θα απορροφήσει νέες πληροφορίες.

Με μια φράση: Αν θέλεις να αναπτυχθείς πραγματικά, τότε βγες έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Και πως μπορείς να το κάνεις αυτό πρακτικά; Εδώ έχουμε 5 τρόπους.

1# Κάνε μακρινά ταξίδια

2# Άλλαξε την ρουτίνα σου

3# Ξεκίνα ένα καινούργιο project

4# Σκέψου νέες ιδέες σε οτιδήποτε κάνεις

5# Μίλα με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνείς


Πηγή : It's Possible

12 views0 comments

Commentaires


bottom of page